Husum Torv

Udemiljø på baghus ved indgangspartier og svalegang
Oversigtsmodel af hele projektet

Husum Torv

Projektet består af to dele: et ud mod Frederikssundsvej og et mod Hustoftevej.

Projektet Husum Torv Frederikssundsvej består af 12 lejligheder og en ny Coop 365 som en integreret del af bygningskroppen. På taget af butikken etableres parkering med en rampe op. Butikken er 1200 m², og lejlighederne ovenpå er i gennemsnit 90 m².

På samme matrikel mod Hustoftevej etableres der en vinkelbygning med yderligere 12 mindre lejligheder på ca. 44 m² – i alt ca. 800 m² for Husum Torv Hustoftevej.

Vareindlevering, affaldshåndtering, parkering samt kørerrampe til taget sker fra Hustoftevej. Varmeforsyningen er fjernvarme, og ventilationen er for Frederikssundsvej centralt både for butikken og lejlighederne. For Hustoftevej er der valgt en decentral løsning.

Projektet er tegnet med en passage mellem Frederikssundsvej og Hustoftevej over matriklen samt et fælleshaveanlæg og en tagterrasse på Frederikssundsvej-delen.

Husum Torv – Frederikssundsvej

Bygningen vil i sin helhed være med til at forstærke det nuværende liv omkring Husum Torv samt binde pladsen sammen med det bagvedliggende boligområde. Stueetagen har en meget dyb bygningskrop, som giver mulighed for parkering på taget bag boligdelen. Derved bliver parkeringen fjernet fra terræn og dominerer ikke i bybilledet. Den klare adskillelse mellem parkering/logistik og friarealerne giver også et mere sikkert byrum. 

Bebyggelsen tilpasses i højden med den omkringliggende bebyggelse og falder derfor naturligt ind i gadeforløbet. Kun det lille ur-tårn får subtilt lov til at markere sig ud mod Husum Torv, og torvet får dermed en fornyet urban karakter. Uret er en gestus til det trafikale knudepunkt, som Husum Torv stadig er den dag i dag, og kan erstatte de påklistrede urskiver, der nu hænger på lygtepælene foran matrikel. 

Tagarealet etableres som fællestagterrasse med opholdsmulighed i flere afskærmede lommer som et nyt rekreativt friareal og samlingspunkt for beboerne. Ur-tårnet danner samtidig opgang til tagterrassen og indrettes med et lille fælleskøkken og toilet.

Facaden mod Husum Torv
Model af byhus set fra havesiden

Husum Torv – Hustoftevej

Mod Hustoftevej/Ærtebjergvej opføres to bygninger på to etager. Adgang til de enkelte lejligheder sker via tre trappehuse i gadeplan. Lejlighederne er alle indrettet med et værelse, toilet og et køkken-alrum. Bygningens stueetage er knap 80 cm over terræn. Adgang til de enkelte lejligheder sker via tre trappehuse i gadeplan. For at imødekomme gangbesværede etableres lift i trapperum fra terrænniveau til stueetagen. Den hævede stue er indarbejdet for at undgå indsigtsgener og sikre en høj kvalitet af boligerne i stueetagen, inspireret af lokalplan 596 dec. 2020 for det tilstødende område Kobbelvænget.

Samtidigt sikrer man også et rart byrum for brugerne af den grønne lommepark. Bebyggelsen relaterer sig til Ærtebjergvej og Hustoftevejs eksisterende rækkehuse og villabebyggelse i skala og materialitet. Den er dermed med til at skabe en harmonisk nedtrapning i skala fra det urbane Husum Torv til det rolige villakvarter.